amugdalopita

Αμυγδαλόπιτα

Αμυγδαλόπιτα

  • Μερίδες 10
  • Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος 40 λεπτά

Συστατικά

  • 4 ποτήρια νερό
  • 5 αυγά
  • 1,5 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ξύσμα από πορτοκάλι
  • φλούδα πορτοκαλιού
  • 250 γραμμάρια τριμμένη αμυγδαλόψυχα
  • 200 γραμμάρια λιωμένο Βιτάμ κλασσικό
  • 3,5 ποτήρια ζάχαρη
  • 2 ποτήρια σιμιγδάλι ψιλό
  • 2 κουταλάκια μπέικινγκ πάουντερ
  • κανέλα

Οδηγίες

  1. Χτυπάτε στο μίξερ την ζάχαρη με τα αβγά.
  2. Προσθέτετε το Βιτάμ, το σιμιγδάλι, το αλεύρι, το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα, την αμυγδαλόψιχα και το μπέικιν πάουντερ.
  3. Προσθέτετε το Βιτάμ, το σιμιγδάλι, το αλεύρι, το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα, την αμυγδαλόψιχα και το μπέικιν πάουντερ.
  4. Όση ώρα ψήνεται η αμυγδαλόπιτα ετοιμάζετε το σιρόπι και το αφήνετε να κρυώσει. Μόλις η αμυγδαλόπιτα είναι έτοιμη, την περιχύνετε με το σιρόπι.
  5. Για το σιρόπι βράζετε πρώτα το νερό με την ζάχαρη. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και το αφήνετε να βράσει 15’ με 20’.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 188 kcal
Energy (kJ) 786 kJ
Protein (g) 9.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 6.4 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 3.1 g
Sugar (g) 1.1 g
Fibre (g) 3.3 g
Fat (g) 15.1 g
Saturated fat (g) 1.8 g
Unsaturated fat (g) 12.4 g
Monounsaturated fat (g) 8.8 g
Polyunsaturated fat (g) 3.6 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 108 mg
Sodium (mg) 118 mg
Salt (g) 0.30 g
Vitamin A (IU) 165 IU
Vitamin C (mg) 2.5 mg
Calcium (mg) 157 mg
Iron (mg) 1.56 mg
Potassium (mg) 221 mg
TOP