μπισκοταλεμονιου

Μπισκότα λεμονιού

Μπισκότα λεμονιού

  • Μερίδες 25
  • Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος 20 λεπτά
  • Χρόνος αναμονής 60 λεπτά

Συστατικά

  • 225 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη
  • 130 γραμμάρια Βιτάμ
  • 1 αυγό
  • 300 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα
  • ξύσμα από 2 μεγάλα λεμόνια, ακέρωτα
  • χυμός λεμονιού (από 1/2 λεμόνι)

Οδηγίες

  1. Ανακατεύουμε στο μίξερ με το φτερό όλα τα υλικά έως ότου γίνουν μία ομοιογενής ζύμη.
  2. Τη σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για περίπου 1 ώρα.
  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 °C.
  4. Με τη βοήθεια ενός πλάστη την ανοίγουμε σε φύλλο πάχους 3 χιλιοστών και κόβουμε τα μπισκότα σε τετράγωνα κομμάτια ή στο σχήμα που θέλουμε, με ένα κουπάτ.
  5. Τα τοποθετούμε στη λαδόκολλα που έχουμε στρώσει στη λαμαρίνα του φούρνου και ψήνουμε για 15-20 λεπτά.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 81 kcal
Energy (kJ) 341 kJ
Protein (g) 1.5 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 18.1 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 17.7 g
Sugar (g) 8.8 g
Fibre (g) 0.3 g
Fat (g) 0.3 g
Saturated fat (g) 0.1 g
Unsaturated fat (g) 0.2 g
Monounsaturated fat (g) 0.1 g
Polyunsaturated fat (g) 0.1 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 9 mg
Sodium (mg) 157 mg
Salt (g) 0.39 g
Vitamin A (IU) 13 IU
Vitamin C (mg) 0.2 mg
Calcium (mg) 11 mg
Iron (mg) 0.25 mg
Potassium (mg) 29 mg
TOP