μπισκοτασορτμπρεντ

Μπισκότα σόρτμπρεντ με Lemon Curd

Μπισκότα σόρτμπρεντ με Lemon Curd

  • Μερίδες 20
  • Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος 45 λεπτά

Συστατικά

  • 250 γραμμάρια Βιτάμ
  • 250 γραμμάρια αλεύρι
  • 125 γραμμάρια ρυζάλευρο
  • 125 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • χυμός λεμονιού από 6 μεγάλα λεμόνια
  • 6 αυγά
  • 200 γραμμάρια Βιτάμ
  • 200 γραμμάρια ζάχαρη
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • ξύσμα από 2 λάιμ

Οδηγίες

  1. Δουλεύουμε το Bιτάμ με την άχνη στο χέρι, όχι υπερβολικά όμως, ρίχνουμε τα αλεύρια στο μείγμα Bιτάμ-ζάχαρης και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια λεία ζύμη.
  2. Αυτή τη ζύμη θα την ανοίξουμε με τον πλάστη και θα την τοποθετήσουμε σε ένα τετράγωνο τσέρκι.
  3. Τρυπάμε την επιφάνεια μέχρι κάτω με ένα πιρούνι και ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου σε φούρνο προθερμασμένο στους 160°C.
  4. Αφήνουμε τη ζύμη να κρυώσει καλά, ξεφορμάρουμε και κόβουμε σε ράβδους. Σερβίρουμε με την κρέμα λεμόνι.
  5. Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρώς με το σύρμα τα αβγά με τη ζάχαρη και τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα όπου έχουμε βάλει το χυμό και το ξύσμα.
  6. Βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς και, μόλις δέσει, την κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το Βιτάμ.
  7. Περιμένουμε 2 λεπτά και ανακατεύουμε.
  8. Μόλις ομογενοποιηθεί η κρέμα, τη βάζουμε σε αποστειρωμένο βάζο και τη διατηρούμε στο ψυγείο.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 156 kcal
Energy (kJ) 653 kJ
Protein (g) 4.1 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 30.7 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 30.2 g
Sugar (g) 16.2 g
Fibre (g) 0.5 g
Fat (g) 1.8 g
Saturated fat (g) 0.6 g
Unsaturated fat (g) 1.1 g
Monounsaturated fat (g) 0.7 g
Polyunsaturated fat (g) 0.4 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 65 mg
Sodium (mg) 25 mg
Salt (g) 0.06 g
Vitamin A (IU) 94 IU
Vitamin C (mg) 0.0 mg
Calcium (mg) 13 mg
Iron (mg) 0.53 mg
Potassium (mg) 44 mg
TOP