μπισκοταδιαιτης

Μπισκότα διαίτης

Μπισκότα διαίτης

  • Μερίδες 20
  • Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος 30 λεπτά
  • Χρόνος αναμονής 30 λεπτά

Συστατικά

  • 1 πρέζα αλάτι
  • 150 γραμμάρια Βιτάμ
  • 150 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
  • 50 γραμμάρια ψιλοκομμένη σοκολάτα υγείας
  • 1 αυγό
  • 225 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλιά του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ

Οδηγίες

  1. Χτύπα στον κάδο του μίξερ το Βιτάμ με τη ζάχαρη σε μέτρια ταχύτητα, όταν αφρατέψει το μείγμα, πρόσθεσε το αυγό και μετά ρίξε μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το αλεύρι και τελευταία, συνεχίζοντας πάντα το χτύπημα, την ψιλοκομμένη σοκολάτα υγείας.
  2. Τύλιξε σε μεμβράνη τη ζύμη για τα μπισκότα διαίτης και βάλ’ τη στο ψυγείο για μισή ώρα.
  3. Στη συνέχεια πλάσε κυκλικά και πλατιά μπισκότα, τοποθέτησέ τα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήσε τα μπισκότα διαίτης για 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C με αντιστάσεις πάνω-κάτω.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 89 kcal
Energy (kJ) 372 kJ
Protein (g) 1.7 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 17.3 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 16.7 g
Sugar (g) 7.9 g
Fibre (g) 0.6 g
Fat (g) 1.5 g
Saturated fat (g) 0.7 g
Unsaturated fat (g) 0.6 g
Monounsaturated fat (g) 0.4 g
Polyunsaturated fat (g) 0.1 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 11 mg
Sodium (mg) 69 mg
Salt (g) 0.17 g
Vitamin A (IU) 17 IU
Vitamin C (mg) 0.0 mg
Calcium (mg) 62 mg
Iron (mg) 0.61 mg
Potassium (mg) 44 mg
TOP