σταφιδοκουλουρα

Σταφιδοκούλουρα

Σταφιδοκούλουρα

  • Μερίδες 20
  • Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος 30 λεπτά
  • Χρόνος αναμονής 5 λεπτά

Συστατικά

  • 4,5 ποτήρια αλεύρι
  • 1.5 ποτήρια Βιτάμ
  • 1.5 ποτήρια ζάχαρη άχνη
  • 1 ποτήρι μαύρες σταφίδες
  • 1 μικρό ποτήρι ρούμι
  • 2 αυγά
  • 1.5 κουταλάκια μπέικινγκ πάουντερ
  • 1  βανίλια στη μύτη από το κουταλάκι
  • αλάτι
  • 2 κρόκοι αυγών για το άλλειμα
  • 1/2 ποτήρι Βιτάμ για το άλλειμα του ταψιού
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο για το άλειμμα των χεριών μας

Οδηγίες

  1. Μούλιασε σε ένα μπολάκι με το ρούμι τις σταφίδες για περίπου 1 ώρα, μέχρι να φουσκώσουν.
  2. Σε ένα μπολ, μεγάλο αυτή τη φορά, κοσκίνισε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
  3. Στο μπολ του μίξερ (αυτή η συνταγή είναι ο παράδεισος του μπολ) χτύπα το Βιτάμ με τη ζάχαρη άχνη, μέχρι να ασπρίσουν και μετά πρόσθεσε τα αβγά και τη βανίλια συνεχίζοντας το χτύπημα, μέχρι να αφρατέψουν.
  4. Ρίξε τώρα λίγο-λίγο το μείγμα με το αλεύρι συνεχίζοντας να χτυπάς, και, μόλις απορροφηθεί, βγάλε το μπολ από το μίξερ, πρόσθεσε τις σταφίδες καλά στραγγισμένες και ανακάτεψε.
  5. Κόψε από τη ζύμη κομματάκια στο μέγεθος καρυδιού και πλάσ’ τα σε κουλουράκια, αφού πρώτα αλείψεις τα χέρια σου με λάδι.
  6. Τοποθέτησέ τα σε ταψιά αλειμμένα με Bιτάμ, όχι πολύ κοντά το ένα στο άλλο (σκέψου ότι θα φουσκώσουν με το ψήσιμο), άλειψέ τα με τους κρόκους των αβγών ελαφρά χτυπημένους με 3-4 κουταλιές νερό και άφησε για 5 λεπτά να δημιουργηθεί κρούστα.
  7. Μετά ψήσε για 25-30 λεπτά σε φούρνο που έχεις προθερμάνει στους 180°C, μέχρι να πάρουν χρώμα.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 13 kcal
Energy (kJ) 54 kJ
Protein (g) 1.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 0.2 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 0.2 g
Sugar (g) 0.0 g
Fibre (g) 0.0 g
Fat (g) 0.9 g
Saturated fat (g) 0.3 g
Unsaturated fat (g) 0.5 g
Monounsaturated fat (g) 0.4 g
Polyunsaturated fat (g) 0.2 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 37 mg
Sodium (mg) 44 mg
Salt (g) 0.11 g
Vitamin A (IU) 52 IU
Vitamin C (mg) 0.0 mg
Calcium (mg) 30 mg
Iron (mg) 0.18 mg
Potassium (mg) 10 mg
TOP