κανελατασιροπιασταμπισκοτα

Κανελάτα σιροπιαστά μπισκοτάκια

Κανελάτα σιροπιαστά μπισκοτάκια

  • Μερίδες 20
  • Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος 20 λεπτά

Συστατικά

  • 4 ποτήρια αλεύρι
  • 1.5 ποτήρια Βιτάμ
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 1 κουταλάκι κανέλα
  • 1 κουταλάκι μπέικινγκ πάουντερ
  • αλεύρι για την επιφάνεια εργασίας
  • 1 λαδόκολλα
  • 3 ποτήρια νερό
  • 3 ποτήρια ζάχαρη
  • 3 ξυλάκια κανέλας
  • φρέσκια φλούδα πορτοκαλιού (από 1 πορτοκάλι)

Οδηγίες

  1. Χτύπα στο μπολ του μίξερ το Βιτάμ με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν, πρόσθεσε μετά τα αβγά και συνέχισε το ανακάτεμα, μέχρι να απορροφηθούν.
  2. Βγάλε τότε το μπολ από το μίξερ, ρίξε την κανέλα και το μπέικιν πάουντερ, ανακάτεψε μια δόση και πρόσθεσε το αλεύρι κοσκινισμένο ζυμώνοντας, μέχρι να ενωθούν σε μαλακή ζύμη.
  3. Άνοιξε την ζύμη σε φύλλο πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια με τον πλάστη, κόψε το φύλλο σε τετράγωνα κομματάκια, βάλ’ τα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήσε για περίπου 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C.
  4. Στο μεταξύ βάλε σε μια κατσαρόλα τα υλικά για το σιρόπι και σιγόβρασέ τα για 6-7 λεπτά. Κατέβασε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφαίρεσε τα ξυλάκια κανέλας και τη φλούδα πορτοκαλιού.
  5. Βγάλε το ταψί από το φούρνο, βούτα τα μπισκοτάκια λίγα-λίγα στο σιρόπι για λίγα δευτερόλεπτα και μετά βγάλ’ τα με μια τρυπητή κουτάλα σε σχάρα ζαχαροπλαστικής, για να κρυώσουν.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 11 kcal
Energy (kJ) 45 kJ
Protein (g) 0.8 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 0.8 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 0.4 g
Sugar (g) 0.0 g
Fibre (g) 0.4 g
Fat (g) 0.6 g
Saturated fat (g) 0.2 g
Unsaturated fat (g) 0.3 g
Monounsaturated fat (g) 0.2 g
Polyunsaturated fat (g) 0.1 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 22 mg
Sodium (mg) 28 mg
Salt (g) 0.07 g
Vitamin A (IU) 37 IU
Vitamin C (mg) 1.2 mg
Calcium (mg) 29 mg
Iron (mg) 0.18 mg
Potassium (mg) 12 mg
TOP