μπισκοτακιαμεδακρυασοκολατας

Μπισκοτάκια με δάκρυα σοκολάτας

Μπισκοτάκια με δάκρυα σοκολάτας

  • Μερίδες 20
  • Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος 15 λεπτά

Συστατικά

  • 1,75 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 14 κουταλιές Βιτάμ
  • 1.25 ποτήρια δάκρυα σοκολάτας κουβερτούρας
  • 3/4 ποτήρι μαύρη ζάχαρη
  • 1/2 ποτήρι κρυσταλλική ζάχαρη
  • 3 κουταλιές κακάο
  • 1 αυγό
  • 1 κρόκος αυγού
  • 2 βανίλιες
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι μαγειρική σόδα
  • 1 λαδόκολλα
  • σακούλα ζαχαροπλαστικής με χοντρό κορνέ

Οδηγίες

  1. Κοσκίνισε σε ένα μπολ το αλεύρι με τη σόδα και σε ένα βαθύ τηγάνι λιώσε 10 κουταλιές από το Βιτάμ.
  2. Άφησε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά, κουνώντας το κυκλικά, ώστε να ανακατεύεται το Bιτάμ για 1-3 λεπτά ακόμα, μέχρι να πάρει ένα σκούρο χρώμα.
  3. Ρίξε τώρα το περιεχόμενο του τηγανιού σε μεταλλικό μπολ ή κατσαρόλα μαζί με το υπόλοιπο Bιτάμ Soft και ανακάτεψε, μέχρι να λιώσει.
  4. Στη συνέχεια πρόσθεσε την κρυσταλλική ζάχαρη, τη μαύρη ζάχαρη, το αλάτι, τις βανίλιες και ανακάτεψε πάλι, μέχρι να ενωθούν.
  5. Χωρίς να σταματήσεις να ανακατεύεις, ρίξε το αβγό και τον κρόκο του. Μόλις το μείγμα γίνει λείο, άφησέ το για 3 λεπτά και ανακάτεψε συνεχόμενα για 30 δευτερόλεπτα ακόμα.
  6. Επανάλαβε αυτό το κόλπο 2 φορές ακόμα και πρόσθεσε το μείγμα με το αλεύρι, ανακατεύοντας με σπάτουλα, για περίπου 1 λεπτό, ώστε να ενσωματωθεί.
  7. Ρίξε και τα δάκρυα σοκολάτας ανακατεύοντας, για να πάνε παντού, και μετά χώρισε το μείγμα σε δύο μπολ -στο ένα ρίξε το κακάο και ανακάτεψε.
  8. Βάλε το μισό από το λευκό μείγμα και το μισό από το καφέ μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και πίεσε πάνω από ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, για να βγουν τα μπισκοτάκια.
  9. Μετά δεν μένει παρά να ψήσεις για 10-14 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 12 kcal
Energy (kJ) 48 kJ
Protein (g) 0.9 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 1.3 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 0.6 g
Sugar (g) 0.1 g
Fibre (g) 0.7 g
Fat (g) 0.8 g
Saturated fat (g) 0.3 g
Unsaturated fat (g) 0.4 g
Monounsaturated fat (g) 0.3 g
Polyunsaturated fat (g) 0.1 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 18 mg
Sodium (mg) 153 mg
Salt (g) 0.38 g
Vitamin A (IU) 26 IU
Vitamin C (mg) 0.0 mg
Calcium (mg) 5 mg
Iron (mg) 0.38 mg
Potassium (mg) 39 mg
TOP