ευκολαμπισκοτα

Εύκολα μπισκότα

Εύκολα μπισκότα

  • Μερίδες 20
  • Χρόνος μαγειρέματος 20 λεπτά

Συστατικά

  • 200 γραμμάρια κρύο Βιτάμ
  • 250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις και επιπλέον για αλεύρωμα
  • 5 γραμμάρια μπέικινγκ πάουντερ
  • 100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 2 κρόκοι αυγών μεγάλων

Οδηγίες

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°C. Αλείφουμε με Βιτάμ μερικά ταψιά ψησίματος και/ή τα στρώνουμε με λαδόκολλα.
  2. Κόβουμε το Βιτάμ σε μικρά κομμάτια.
  3. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, μια πρέζα αλάτι, τους κρόκους και το Βιτάμ και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα, μίξερ χειρός ή κρύα χέρια, για λίγο ώσπου να γίνουν μια σφιχτή ζύμη (δεν ανακατεύουμε για πολύ ώρα!).
  4. Τυλίγουμε τη ζύμη στη μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά στο ψυγείο.
  5. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια εργασίας με λίγο αλεύρι και ανοίγουμε τη ζύμη έως ότου το πάχος της γίνει 5 χιλιοστά. Κόβουμε σε διάφορα σχήματα με τους κόπτες μπισκότων και τα τοποθετούμε στο ταψί. Εναλλακτικά, μπορούμε να φτιάξουμε μπαλάκια με τη ζύμη και να τα πιέσουμε απαλά προς τα κάτω ώστε να γίνουν απλά στρογγυλά μπισκότα.
  6. Ψήνουμε στο φούρνο για 15- 20 λεπτά μέχρι να ψηθούν ή να πάρουν ένα ελαφρύ καφέ χρώμα. Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν το ταψί.
  7. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη για να τα διακοσμήσουμε (προαιρετικά)
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 70 kcal
Energy (kJ) 291 kJ
Protein (g) 1.5 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 14.6 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 14.3 g
Sugar (g) 4.9 g
Fibre (g) 0.3 g
Fat (g) 0.5 g
Saturated fat (g) 0.2 g
Unsaturated fat (g) 0.3 g
Monounsaturated fat (g) 0.2 g
Polyunsaturated fat (g) 0.1 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 15 mg
Sodium (mg) 21 mg
Salt (g) 0.05 g
Vitamin A (IU) 20 IU
Vitamin C (mg) 0.0 mg
Calcium (mg) 22 mg
Iron (mg) 0.22 mg
Potassium (mg) 15 mg
TOP