μπισκοτασοκολατας

Μπισκότα σοκολάτας

Μπισκότα σοκολάτας

  • Μερίδες 20
  • Χρόνος προετοιμασίας 3 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος 12 λεπτά

Συστατικά

  • 250 γραμμάρια Βιτάμ κλασσικό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 335 γραμμάρια ζάχαρη
  • 200 γραμμάρια κουβερτούρα σε κομμάτια
  • 100 γραμμάρια καρύδια ψίχα χονδροαλεσμένη
  • 100 γραμμάρια νιφάδες βρώμης
  • 2 μέτρια αυγά
  • 75 γραμμάρια φουντούκια καβουρδισμένα και χονδροαλεσμένα
  • 5 γραμμάρια αλάτι
  • 12 γραμμάρια μαγειρική σόδα
  • 400 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2-3 αντικολλητικά χαρτιά
  • ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα

Οδηγίες

  1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με τη σόδα και το αλάτι επάνω σε ένα αντικολλητικό χαρτί.
  2. Σε μια βαθιά λεκάνη ρίχνουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε καλά με τα χέρια μας.
  3. Ρίχνουμε το μείγμα σε μια λαμαρίνα που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί, ανοίγουμε τη ζύμη σε πάχος 1 εκ. και τη βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για 1 ώρα.
  4. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο, την κόβουμε με κουπάτ στα σχέδια που θέλουμε και προσεκτικά με μια σπάτουλα τοποθετούμε τα μπισκότα σε ταψί που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί. Τα τοποθετούμε σε απόσταση το ένα από το άλλο γιατί κατά το ψήσιμο απλώνουν.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170°C για 12-15 λεπτά περίπου ανάλογα το φούρνο. Όταν κρυώσουν καλά, τα πουδράρουμε με τη ζάχαρη άχνη.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 259 kcal
Energy (kJ) 1083 kJ
Protein (g) 4.9 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 41.5 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 39.1 g
Sugar (g) 20.7 g
Fibre (g) 2.4 g
Fat (g) 8.5 g
Saturated fat (g) 2.7 g
Unsaturated fat (g) 5.1 g
Monounsaturated fat (g) 3.3 g
Polyunsaturated fat (g) 1.8 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 15 mg
Sodium (mg) 268 mg
Salt (g) 0.67 g
Vitamin A (IU) 27 IU
Vitamin C (mg) 0.3 mg
Calcium (mg) 21 mg
Iron (mg) 1.42 mg
Potassium (mg) 141 mg
TOP