σκαλτσουνια

Σκαλτσούνια

Σκαλτσούνια

  • Μερίδες 20
  • Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος 30 λεπτά

Συστατικά

  • 350 γραμμάρια Βιτάμ κλασσικό
  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γραμμάρια ζάχαρη
  • 200 γραμμάρια γάλα
  • 4 κρόκοι αυγών
  • 1 κρόκος αυγού για άλειμμα
  • 500 γραμμάρια μαλακό τυρί μυζήθρα γλυκιά
  • 500 γραμμάρια ανθότυρο
  • 250 γραμμάρια ζάχαρη
  • 100 γραμμάρια μέλι
  • 2 ασπράδια αυγών
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Οδηγίες

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Χτυπάμε το Βιτάμ με τη ζάχαρη, προσθέτοντας μετά το αλεύρι, τους κρόκους και το γάλα.
  3. Σε ξεχωριστό μπολ, ανακατεύουμε τα τυριά με τη ζάχαρη, το μέλι, τα ασπράδια και το ξύσμα πορτοκαλιού μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  4. Ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο με τον πλάστη και με ένα αναποδογυρισμένο ποτήρι ή φλιτζάνι κόβουμε το φύλλο σε κύκλους. Βάζουμε λίγη γέμιση στον μισό κύκλο και διπλώνουμε το υπόλοιπο από πάνω σε σχήμα μισοφέγγαρου. Πατάμε τις άκρες για να το σφραγίσουμε. Τοποθετούμε σε λαμαρίνα την οποία έχουμε αλείψει με λίγο Βιτάμ.
  5. Διαλύουμε τον κρόκο με λίγο νερό. Αλείφουμε τα σκαλτσούνια και ψήνουμε για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν απαλά. Όταν κρυώσουν, πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 404 kcal
Energy (kJ) 1690 kJ
Protein (g) 12.6 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 65.7 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 64.4 g
Sugar (g) 27.4 g
Fibre (g) 1.4 g
Fat (g) 10.0 g
Saturated fat (g) 5.9 g
Unsaturated fat (g) 3.5 g
Monounsaturated fat (g) 2.9 g
Polyunsaturated fat (g) 0.6 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 65 mg
Sodium (mg) 168 mg
Salt (g) 0.42 g
Vitamin A (IU) 317 IU
Vitamin C (mg) 0.0 mg
Calcium (mg) 204 mg
Iron (mg) 0.89 mg
Potassium (mg) 103 mg
TOP