κουλουρακιαπαραδοσιακασμυρνεικα

Κουλουράκια παραδοσιακά Σμυρνέικα

Κουλουράκια παραδοσιακά

  • Μερίδες 20
  • Χρόνος προετοιμασίας 5 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος 40 λεπτά

Συστατικά

  • 3,5 ποτήρια Βιτάμ Culinesse
  • 14 αυγά
  • 9 κουταλιές του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
  • 2 κιλά αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ποτήρι γάλα χλιαρό
  • 3 ποτήρια ζάχαρη
  • 6 βανίλιες

Οδηγίες

  1. Βάζετε το αλεύρι με τη μπεϊκιν πάουντερ σε μπολ και κάνετε μια λακκούβα στη μέση. Χτυπάτε τη ζάχαρη με 12 αβγά και το Βιτάμ και ρίχνετε το μείγμα στη λακκούβα. Ανακατεύετε λίγο με την άκρη των δακτύλων παίρνοντας λίγο από το αλεύρι και ρίχνετε το γάλα και τις βανίλιες. Ανακατεύετε να αναμιχθούν καλά όλα τα υλικά και ζυμώνετε το μείγμα ώσπου να έχετε ζύμη ομοιογενή και αφράτη.
  2. Πλάθετε τα κουλουράκια σε σχήματα της αρεσκείας σας. Διαλύετε 2 κρόκους σε νερό και αλείφετε με το διάλυμα του αβγού. Ψήνετε 30 με 40 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 220 βαθμούς.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 433 kcal
Energy (kJ) 1810 kJ
Protein (g) 15.8 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 78.7 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 76.0 g
Sugar (g) 1.0 g
Fibre (g) 2.7 g
Fat (g) 5.2 g
Saturated fat (g) 1.6 g
Unsaturated fat (g) 2.9 g
Monounsaturated fat (g) 1.7 g
Polyunsaturated fat (g) 1.2 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 152 mg
Sodium (mg) 555 mg
Salt (g) 1.39 g
Vitamin A (IU) 239 IU
Vitamin C (mg) 0.0 mg
Calcium (mg) 509 mg
Iron (mg) 2.58 mg
Potassium (mg) 179 mg
TOP