ζεματιστοικουραμπιεδες

Ζεματιστοί κουραμπιέδες

Ζεματιστοί κουραμπιέδες

  • Μερίδες 20
  • Χρόνος προετοιμασίας 40 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος 20 λεπτά

Συστατικά

  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ποτήρι μικρό κονιάκ
  • χυμός λεμονιού
  • 1 φλιτζάνι Βιτάμ Culinesse
  • 2 βανιλέτες
  • 2 ποτήρια νερό
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 200 γραμμάρια αμύγδαλα
  • 1 κουταλιά αμμωνία διαλυμένη σε κονιάκ
  • 1/2 κιλό Βιτάμ soft

Οδηγίες

  1. Χτυπάμε το βούτυρο στο μπλέντερ, ρίχνουμε τους κρόκους του αβγού, τις βανίλιες και την αμμωνία.
  2. Σε άλλο δοχείο ανακατεύουμε το 1 φλιτζάνι κρύο -καλά δεμένο- σιρόπι με το αλεύρι.
  3. Ενώνουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε σε μικρά μπαλάκια. Βάζουμε ένα αμύγδαλο ξασπρισμένο σε κάθε κουραμπιέ. Τους τοποθετούμε όλους σε ταψί και τους ψήνουμε στο φούρνο σε 180 βαθμούς στον αέρα για 20 λεπτά της ώρας μέχρι να ροδίσουν.
  4. Όταν ψηθούν, τους βγάζουμε από το φούρνο, τους αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τους ζεματίζουμε με το ζεστό σιρόπι. Για να το φτιάξουμε, βράζουμε σε 2 φλιτζάνια νερό, 1 κιλό ζάχαρη και 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού για 10'.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 459 kcal
Energy (kJ) 1922 kJ
Protein (g) 7.5 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 90.4 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 87.8 g
Sugar (g) 50.4 g
Fibre (g) 2.6 g
Fat (g) 5.8 g
Saturated fat (g) 0.6 g
Unsaturated fat (g) 4.8 g
Monounsaturated fat (g) 3.3 g
Polyunsaturated fat (g) 1.5 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 15 mg
Sodium (mg) 3 mg
Salt (g) 0.01 g
Vitamin A (IU) 20 IU
Vitamin C (mg) 0.0 mg
Calcium (mg) 37 mg
Iron (mg) 1.02 mg
Potassium (mg) 127 mg
TOP