mpiskotalevantas

Μπισκότα Λεβάντας

Μπισκότα λεβάντας

  • Μερίδες 20
  • Χρόνος προετοιμασίας 50 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος 10 λεπτά
  • Χρόνος αναμονής 60 λεπτά

Συστατικά

  • 80 γραμμάρια ζάχαρη με άρωμα λεβάντας
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 60 γραμμάρια Βιτάμ κλασσικό
  • 30 γραμμάρια λευκό κρασί γλυκό
  • 130 γραμμάρια αλεύρι
  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη λεβάντα

Οδηγίες

  1. Βάζουμε σε ένα βάζο απλή ζάχαρη και ρίχουμε 4 κλωνάρια λεβάντας. Αφήνουμε το βάζο κλειστό για 10 ημέρες. Μετά η ζάχαρη με άρωμα λεβάντας είναι έτοιμη για χρήση.
  2. Στο μίξερ ανακατεύουμε στα γρήγορα το Βιτάμ με τη ζάχαρη.
  3. Στο μίξερ ανακατεύουμε στα γρήγορα το Βιτάμ με τη ζάχαρη.
  4. Σταματάμε το χτύπημα και με το χέρι ενσωματώνουμε το αλεύρι και το αλάτι.
  5. Ζυμώνουμε λίγο ακόμα και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.
  6. Κόβουμε τα μπισκότα στο σχήμα που μας αρέσει και ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 140°C.
  7. Διακοσμούμε με φρέσκια τριμμένη λεβάντα.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 40 kcal
Energy (kJ) 169 kJ
Protein (g) 0.7 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 9.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 8.8 g
Sugar (g) 4.0 g
Fibre (g) 0.2 g
Fat (g) 0.1 g
Saturated fat (g) 0.0 g
Unsaturated fat (g) 0.0 g
Monounsaturated fat (g) 0.0 g
Polyunsaturated fat (g) 0.0 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 0 mg
Sodium (mg) 8 mg
Salt (g) 0.02 g
Vitamin A (IU) 0 IU
Vitamin C (mg) 0.0 mg
Calcium (mg) 1 mg
Iron (mg) 0.08 mg
Potassium (mg) 8 mg
TOP