kardiesamugdalou

Καρδιές Αμυγδάλου

Καρδιές αμυγδάλου

  • Μερίδες 20
  • Χρόνος προετοιμασίας 40 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος 20 λεπτά
  • Χρόνος αναμονής 30 λεπτά

Συστατικά

  • 2 κρόκοι αυγών
  • 120 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 350 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250 γραμμάρια Βιτάμ soft
  • 100 γραμμάρια αλεσμένα αμύγδαλα
  • ολόκληρα αμύγδαλα για γαρνιτούρα
  • σοκολάτα κουβερτούρα

Οδηγίες

  1. Χτυπάτε σε μπολ το Βιτάμ με τη ζάχαρη και τους κρόκους ώσπου να ασπρίσει το μείγμα. Προσθέτετε την αμυγδαλόψιχα και το αλεύρι και ζυμώνετε ώσπου να έχετε ζύμη λεία και ομοιογενή. Μαζεύετε τη ζύμη σε μπάλα, την τυλίγετε με μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο 1/2 ώρα περίπου.
  2. Ανοίγετε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 0,5 εκ. και την κόβετε με κουπ-πατ σε σχήμα καρδιάς. Τοποθετείτε τις καρδιές σε λαμαρίνα και μπήγετε στην κάθε μία από μισό αμύγδαλο. Τις ψήνετε 15 με 20 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 200 βαθμούς. Αν θέλετε μπορείτε να βουτήξετε τις καρδιές όταν κρυώσουν σε λιωμένη κουβερτούρα.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 121 kcal
Energy (kJ) 505 kJ
Protein (g) 3.1 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 20.5 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 19.4 g
Sugar (g) 6.1 g
Fibre (g) 1.1 g
Fat (g) 3.0 g
Saturated fat (g) 0.3 g
Unsaturated fat (g) 2.5 g
Monounsaturated fat (g) 1.7 g
Polyunsaturated fat (g) 0.7 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 15 mg
Sodium (mg) 1 mg
Salt (g) 0.00 g
Vitamin A (IU) 20 IU
Vitamin C (mg) 0.0 mg
Calcium (mg) 18 mg
Iron (mg) 0.43 mg
Potassium (mg) 56 mg
TOP