moustokouloura

Μουστοκούλουρα

Μουστοκούλουρα

  • Μερίδες 20
  • Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος 25 λεπτά

Συστατικά

  • 250 γραμμάρια Βιτάμ κλασσικό λιωμένο
  • 200 γραμμάρια πετιμέζι
  • 250 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη
  • 220 γραμμάρια χυμός από φρέσκο πορτοκάλι
  • 80 γραμμάρια κονιάκ
  • 1 κουταλιά του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
  • 1 κουταλιά του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 κουταλιά του γλυκού αλεσμένη κανέλα
  • 1 κουταλιά του γλυκού αλεσμένο γαρίφαλο
  • 1500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Οδηγίες

  1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ.
  2. Σε μια βαθιά λεκάνη ρίχνουμε το λιωμένο Βιτάμ μαζί με το πετιμέζι και τη ζάχαρη, και ανακατεύουμε έως ότου λιώσει η ζάχαρη.
  3. Διαλύουμε μέσα στον χυμό του πορτοκαλιού τη σόδα και τη ρίχνουμε μέσα στη λεκάνη με το πετιμέζι. Προσθέτουμε το κονιάκ, την κανέλα και το γαρύφαλλο, και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  4. Ρίχνουμε κατά διαστήματα το αλεύρι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε ελαφρά έως ότου γίνει ένα ομοιόμορφο ζυμάρι.
  5. Όταν η ζύμη είναι σφιχτή αρχίζουμε να πλάθουμε τα μουστοκούλουρα σε σχήματα της αρεσκείας μας.
  6. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί που έχουμε αλείψει με Βιτάμ.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για 20-25 λεπτά.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 334 kcal
Energy (kJ) 1396 kJ
Protein (g) 7.8 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 70.4 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 68.1 g
Sugar (g) 12.7 g
Fibre (g) 2.3 g
Fat (g) 0.8 g
Saturated fat (g) 0.1 g
Unsaturated fat (g) 0.4 g
Monounsaturated fat (g) 0.1 g
Polyunsaturated fat (g) 0.3 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 0 mg
Sodium (mg) 246 mg
Salt (g) 0.61 g
Vitamin A (IU) 2 IU
Vitamin C (mg) 0.0 mg
Calcium (mg) 68 mg
Iron (mg) 1.03 mg
Potassium (mg) 86 mg
TOP