Η συνταγή της μαργαρίνης

Η συνταγή της μαργαρίνης

Η συνταγή της μαργαρίνης είναι απλή: ένας συνδυασμός υψηλής ποιότητας φυτικών ελαίωνκαι νερού. Πιο αναλυτικά, 5 είναι τα βασικά συστατικά που περιέχει η συνταγή της μαργαρίνης:


νερό ,
Το πρώτο βασικό συστατικό της μαργαρίνης είναι το νερό. Ηποσότητατουνερούποικίλειαναλόγως: είναιπερίπουτο 1/5 σεμιακλασικήμαργαρίνη, ενώότανπρόκειταιγιαμιαlightμαργαρίνηείναιλίγο περισσότερο.


λάδι ,
Η κατάλληλη επιλογή φυτικών ελαίων για την παραγωγή της μαργαρίνης μπορεί να κάνει τη διαφορά στην τελική διατροφική της αξία. Έτσι, οι ποιοτικές και υψηλής διατροφικής αξίας μαργαρίνες μπορεί να περιέχουν «καλά» ω-3 και ω-6 λιπαρά (που συμβάλλουν στη σωστή ανάπτυξη των παιδιών). Και κάτι που πολλές φορές ξεχνάμε: εδώ και περίπου 20 χρόνια στην Ελλάδα, οι μαργαρίνες έχουν απαλλαγεί από τα τρανς λιπαρά που δημιουργούνταν κατά τη διαδικασία της υδρογόνωσης, η οποία έχει καταργηθείστην παραγωγή τους.


λεκιθίνη ,
Για να «δέσει» το μίγμα νερού και λαδιού – που εκ φύσεως δεν αναμιγνύεται όπως γνωρίζουμε όλοι – χρησιμοποιούμε λεκιθίνη που υπάρχει στον κρόκο αυγού, αλλά και στη σόγια ή τον ηλίανθο. Τη λεκιθίνη θα τη συναντήσετε και με το όνομα «γαλακτωματοποιητής», ακριβώς γιατί βοηθάει στο να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα το λάδι με το νερό (όπως όταν φτιάχνετε μαγιονέζα) και η μαργαρίνη να αποκτήσει την απαλή υφή της.


λίγο αλάτι ,
Ελάχιστη ποσότητα αλατιού μπορεί να προστεθεί για να δώσει γεύση.Η ποσότητα του αλατιού ποικίλει στις μαργαρίνες, στις περισσότερες προστίθεται τόσο όσο για να δώσει γεύση και σε άλλες μπορεί να είναι εντελώς περιττό. Ελέγξτε τις ετικέτες για να αποφασίσετε τι ταιριάζει στις προτιμήσεις σας.


χυμό λεμονιού
Ο χυμός λεμονιού (περιέχει εκ φύσεως κιτρικό οξύ – με αυτή την ονομασία θα το συναντήσετε στις ετικέτες των τροφίμων) προστίθεται για να διατηρηθεί η φρεσκάδα της μαργαρίνης.

Απλό δεν ήταν;

TOP