Βραδιά πίτσας με τα παιδιά

Βραδιά πίτσας με τα παιδιά

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα τρίγωνο κομμάτι ζεστής πίτσας με λιωμένο τυρί και άλλα λαχταριστά υλικά; Μάλλον κανείς! Αλλά πόσο θα θέλατε τα παιδιά σας να αποφεύγουν αυτά τα έτοιμα φαγητά, για τα οποία δε γνωρίζετε τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται;

Τι θα λέγατε να οργανώσετε ιταλική βραδιά με χειροποίητη πίτσα; Σίγουρα τα παιδιά θα αναφωνήσουν «ναι» με κραυγές χαράς!

Σε καταστήματα με είδη μαγειρικής, μπορείτε να προμηθευτείτε τα απαραίτητα, όπως ξύλινο πλάστη, ειδικό στρογγυλό ταψί για πίτσα (διαφορετικά μπορείτε να τη φτιάξετε και στο μεγάλο ταψί του φούρνου σας) καθώς και το ειδικό στρογγυλό κοπτικό εργαλείο, που χρησιμοποιούν στις πιτσαρίες. Φυσικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τα κλασικά μαχαίρια, αλλά τα παιδιά θα το ευχαριστηθούν περισσότερο!

Στη συνέχεια προμηθευτείτε από το σούπερ μάρκετ τα τυριά, τα αλλαντικά, το αλεύρι, τη μαγιά και ό,τι άλλο θέλετε να χρησιμοποιήσετε για «τόπινγκ» στις πίτσες σας. Το απόγευμα μπείτε στην κουζίνα με τα παιδιά για να ξεκινήσετε την προετοιμασία του ζυμαριού. Το μόνο κουραστικό σημείο, αφού χρειάζεται αναμονή για να φουσκώσει! Αφήστε να ζυμώσουν με όση δυνάμη έχουν και στη συνέχεια τοποθετήστε το ζυμάρι σε ένα μεγάλο μπολ, τυλίξτε το με πετσέτα και βάλτε στο ζεστό μέρος. Αναθέστε στα παιδιά να κρατήσουν χρόνο για να γνωρίζετε πότε θα είναι έτοιμο το ζυμάρι.

Όταν λοιπόν το ζυμάρι έχει φουσκώσει και αναφωνήσετε όλοι μαζί «ωωω!», τότε αρχίζει το πιο διασκεδαστικό στάδιο! Τα παιδιά μπορούν να αναλάβουν να φτιάξουν τη δική τους πίτσα, διαλέγοντας από τα υλικά που τους αρέσουν.

Αρχικά πασπαλίστε αλεύρι στον πάγκο εργασίας και ξεκινήστε το άνοιγμα της ζύμης! Οι μικροί σεφ θα βάλουν όλα τα δυνατά τους για να την ανοίξουν όσο καλύτερα μπορούν. Σίγουρα η κουζίνα σας δε θα δείχνει όσο καθαρή θα θέλατε αλλά η ευτυχία στα πρόσωπά τους θα σας ανταμείψει.

Αφού ανοίξει ο καθένας το δικό του ζυμάρι, ήρθε ή ώρα για την επικάλυψη. Δείξτε τους να δημιουργούν ένα αστείο πρόσωπο...με σαλάμι και λαχανικά! Πώς; Αφού έχουν αλείψει τη σάλτσα ντομάτας και έχουν πασπαλίσει τυρί, τότε πείτε τους να πάρουν δύο φέτες αλλαντικό και να τις τοποθετήσουν σαν μάτια. Ανάμεσα από αυτά μπορεί να μπει μια λωρίδα πιπεριά σαν μύτη! Συνεχίστε με ένα χαμογελαστό στόμα, που μπορεί να δημιουργηθεί από ροδέλες ελιάς ή μικρότερα κομμάτια αλλαντικού, στην περίπτωση που τα παιδιά δε θέλουν να φάνε ελιές! Όταν ψηθεί, θα είναι ένα «τυρένιο» πρόσωπο!

Με το ίδιο ζυμάρι τα παιδιά μπορούν να φτιάξουν και σκεπαστή ατομική πίτσα, τύπου καλτσόνε.Τοποθετούν γέμιση στο μισό του κύκλου και τον κλείνουν σε μισοφέγγαρο. Αν μάλιστα θέλετε να έχετε και το γλυκό στο τέλος, δώστε τους πραλίνα φουντουκιού για να χρησιμοποιήσουν ως γέμιση, οπότε θα προκύψει ένα γλυκό καλτσόνε, το οποίο όταν θα το κόψουν, θα τρέχει η λιωμένη πραλίνα!

Το σίγουρο είναι ότι η ιταλική βραδιά με τη χειροποίητη πίτσα που έφτιαξαν μόνα τους, θα τους μείνει αξέχαστη!

TOP